sâmbătă, 6 august 2016

Despre handmade

N-as vrea sa fiu inteleasa gresit, de aceea tin sa fac niste precizari referitor la handmade. 
Intotdeauna mi-a placut lucrul manual, mai mult decat atat, in ultimii 10 ani am incercat sa-l promovez atat cat am putut. Este placut sa vezi cum lucrusoarele tale prind forma si culoare, te relaxezi in timp ce lucrezi si te gandesti ca poate vei putea imbina utilul cu placutul si vei putea trai din asta, in acest fel vei avea posibilitatea sa stai acasa si sa te ocupi si de copii. Trebuie sa fii sincera cu tine insuti si sa recunosti ca acest lucru nu este posibil. Poate vei avea o comanda, doua trei, insa cu restul lucrusoarelor ce vei face? Desigur, vei darui celor dragi cu diverse ocazii insa vei continua sa lucrezi cu aceeasi speranta in suflet, ca poate intr-o zi vei reusi sa le si vinzi... Dar vor trece ani si ani si casa ta se va transforma intr-un adevarat depozit de materiale si lucrusoare. Te vei uita atunci la ele si te va apasa o mare tristete...nu vei mai reusi sa vezi frumusetea lucrurilor create de tine ci vei reusi doar sa vezi banii risipiti pe materiale...si atunci iti vei face un calcul si vei realiza ca suma investita e una exagerat de mare, ca ai fi putut sa faci cu totul si cu totul altceva... Eu am gasit solutia, nu spun ca e cea mai buna, spun doar ca e cea mai buna pentru mine. M-am eliberat de tot ce ma intrista, acum casa mea e mult mai spatioasa, mai libera, mai aerisita, mai curata! Daca trebuie sa aleg intre pasiune si curatenie, aleg curatenia fara nici o ezitare... Ca sa ai o pasiune, cum ar fi decupajul, spre ex. trebuie sa ai un spatiu potrivit, un atelier. Daca iti transformi bucataria in atelier atunci sotul si copilul unde vor servi masa? Si daca iti transformi camera in atelier, atunci unde te vei mai odihni cu familia ta? Daca dulapurile sunt pline cu borcane, pensule, culori, hainele unde le mai pui? Si lista continua... Stiu ca si tu iti doresti sa faci ceva pentru a creste bugetul familiei si pentru a te putea ocupa de casa si copii insa vei constata ca in loc sa aduci bani in casa, vei scoate bani din casa...in loc sa cumperi mancare, cumperi culori, in loc sa-ti faci reparatii la casa, cumperi materiale de hobby...si tot asa... Orice lucru (sau pasiune) care te face sa cheltuiesti sume mari de bani din bugetul familiei, care te face sa renunti la strictul necesar pentru a putea achizitiona materiale, nu mai e pasiune, nu mai e hobby ci e o alta forma de dependenta, ca tutunul, cafeaua, etc..
Ideea ca lucrezi acasa si stai mai mult cu copilul e falsa. Esti prezenta doar fizic, cu sufletul nu pentru ca te concentrezi prea mult asupra muncii. De unde stiu? Pentru ca am trecut prin asta.... Solutia este una singura! Mamele care stau acasa si isi cresc copiii trebuie sa fie platite de stat, cu norma intreaga! Da, da, meseria de mama e cea mai grea si trebuie platita!
Hobby-urile trebuie sa ramana ceea ce sunt, pasiuni! Faci ceva frumos in timpul liber, il faci fara sa fii stresata ca trebuie sa-l vinzi...daca pe viitor vei avea cerinte asta-i cu totul alta poveste si iti poti creea si un surplus de bani pentru bugetul familiei. Cam asta e opinia mea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu